Fyrhjulsdriven Massey Ferguson får nya däck för jobb i skogen

Massey Fergusson 4270 i Hälsingland får nya traktordäck

Anders hemmahörande i Hälsingland kontaktade oss för nya däck till sin Massey Fergusson 4270. Anders som använder traktorn en del i skogen, ville ha lite starkare diagonaldäck uppbyggda med fler lager. Fler lager gör att traktordäcken klarar vassa stenar och stubbar bättre. Valet föll på 38 tum BKT 16.9-38 PR12 TR 135 på bakhjulen, och 28 tum Alliance 13.6x28 12PR FarmPRO 324 på framhjulen. Båda däcken ligger inom samma prisklass och har likvärdig prestanda, och de har samma dimensioner på profilen som de gamla däcken. Utmärkande för de båda däckmönstren är bland annat ökad slitstyrka, motståndskraft mot punktering och bra dragförmåga.

Byter däcken själv

Som många andra som jobbar inom jordbruk, skogsbruk och entreprenad, så byter Anders däcken själv på sin traktor, och ibland tar han hjälp när det är större däck som t.ex. 38 tum. Tvärt om vad man kunde tro, så är det ofta mycket lättare att "kränga" bakdäck (och större däck) än t.ex. framdäck och bildäck. Det svåraste kan vara att få de gamla däcken att släppa från fälgkanten.

Massey Ferguson 4270

Modellen 4270 från MF är en mycket kompetent mellanstor traktor med en kraftfull 6-cylindrig motor från engelska Perkins. Motorn är på hela sex liter i volym, och beteckningen är 1006.60T. Motorn har en effekt på 110 hk vid 1200 rpm. Anders traktor är utrustad med en Trima 480 frontlastare.

Tack till Anders

Vi tackar för förtroendet att leverera nya däck till Anders, och önskar honom stort lycka till i det fortsatta skogsarbetet.

Vill du också synas här?

Visa upp din traktor

Har du köpt nya däck av oss och också vill synas här? Vi är alltid intresserade av att följa våra kunders uppgraderingar med nya däck, och se deras maskiner och traktorer. Kontakta oss gärna här så berättar vi mer.