Däckmönster på traktordäck

Här kan du läsa om de mönster vårt utbud av däck har. Det finns olika mönster på framdäck och bakdäck. Det beror på däckets användningsområde. Om det ska användas på t.ex. gräs, vägar, lerjordar etc.

Mönster på däck från BKT

BKT har ett stort utbud av däckmönster för olika ändamål. Här kan du läsa mer om däckmönster från BKT och vad som skiljer och vilka fördelar som finns.

Framdäck från BKT - Diagonal

Framdäck för traktor med bra styrförmåga (TF 8181)

TF 8181

Framdäck med mönster TF 8181 har 4 ribbor och är konstruerat för högre bärighet, om du t.ex. använder frontvikter. Dessutom har detta mönster bättre egenskaper för körning på vägar. Detta uppnås bland annat av större den större kontaktyta mot marken man får med fyra ribbor (4-rib).

Visa alla framdäck med TF 8181.


Framdäck för traktor med bra styrförmåga i lerig jord (TF 9090)

TF 9090

Däckmönster TF 9090 är anpassat för bra förmåga att styra i leriga jordar, och på mjuk mark. För att uppnå detta har däcket det klassiska mönstret med tre ribbor. Detta gör att däcket lättare kan tränga ner i underlaget och spåra sig. Mönstertypen är F2 och är ett däckmönster för frirullande hjul utan drivning.

Visa alla framdäck med TF 9090.


Framdäck för traktor med extra bra styrförmåga och hanteringsförmåga i lerig jord (PRORIB F2M)

PRORIB F2M

Däckmönster PRORIB F2M är anpassat för en extra bra hanteringsförmåga i leriga jordar. Detta uppnår PRORIB F2M med fyra ribbor. Däcket tränger ner och spårar bra med sina fyra ribbor.

Visa alla framdäck med PRORIB F2M.


Mönster på bakdäck från BKT - Diagonal

Här kan du läsa mer om BKTs däckmönster på bakdäck för traktorer. Olika mönster ger olika egenskaper som kan vara bra att känna till.

Bakdäck för traktor med bra bra självrensande dragförmåga (TR 135)

TR 135

Bakdäck med mönster TR 135 är extra förstärkta mot skärande underlag i däckets hölje. Det har förbättrat skydd mot punkteringar genom sin gummiblandning. Det ger däcket en längre livslängd, vilket är bra för plånboken. Däcket används till lantbruk med arbetsuppgifter inom jordbearbetning. Andra goda fördelar är bra dragförmåga med djupa däckklackar, självrensande och hög lastkapacitet.

Dragförmåga Hållbarhet Motståndskraft Lastkapacitet Självrensande

Visa alla bakdäck med TR 135.


Mönster på radialdäck från BKT

Här hittar du egenskaper på däckmönster för radialdäck till traktor. Olika mönster skapar olika förutsättningar, så välj alltid rätt däckmönster beroende på vilket arbete din traktor ska utföra.

Radialdäck för traktor RT 855

AGRIMAX RT 855

Radialdäcket BKT AGRIMAX RT 855 är konstruerat för transporter med god komfort, och samtidigt självrensande däckmönster för körning på åker. Det här gör att däcket kombinerar goda egenskaper för att snabbt växla mellan körning på åkermark och transporter på vägarna. Dessutom är AGRIMAX RT 855 konstruerat för hög lastkapacitet.

Dragförmåga Hantering Komfort Lastkapacitet Självrensande

Visa alla traktordäck med AGRIMAX RT 855.


Radialdäck för traktor RT 765

AGRIMAX RT 765

Radialdäcket BKT AGRIMAX RT 765 är konstruerat med stålbälte för att uppnå extra motståndskraft och klara påfrestningar ännu bättre. Utmärkande för RT 765 är också låg jordpackning. Andra egenskaper är god komfort på väg och bra hanteringsförmåga.

Dragförmåga Hantering Komfort Lastkapacitet Stålband

Visa alla traktordäck med AGRIMAX RT 765.


Radialdäck för traktor RT 657

AGRIMAX RT 657

Radialdäcket BKT AGRIMAX RT 657 är konstruerat för transporter i högre fart med bibehållen bränsleekonomi och komfort. Dessutom klarar RT 657 detta med hög belastning. Andra egenskaper är mindre packning av jord och bra dragförmåga vid arbete på jord.

Dragförmåga Hantering Komfort Lastkapacitet Bränsleekonomi

Visa alla traktordäck med AGRIMAX RT 657.


Radialdäck för traktor RT 600

AGRIMAX RT 600

Radialdäcket BKT AGRIMAX RT 600 har konstruerats för att vara snällare mot underlaget. Fler klackar med speciell utformning lämnar mindre avtryck. Passar därför bättre på gräsmattor. På grund av den förbättrade kontaktytan passar däcket mycket bra för skörd och spridning. Förstärkt vulst och rundad skuldra gör dragförmågan i hög klass.

Stor kontaktyta Dragförmåga Mindre jordpackning Grasmattor Hantering och komfort

Visa alla traktordäck med AGRIMAX RT 600.


Radialdäck för traktor RT 857

AGRIMAX RT 857

Radialdäcket BKT AGRIMAX RT 857 är förstärkt för att bättre klara och motstå skärande underlag som t.ex. och sten och stubbar. Med detta däckmönster uppnår man det med bibehålla hög belastning.

Dragförmåga Belastning Förstärkt mot skärande underlag Förstärkt mot punktering Lastförmåga

Visa alla traktordäck med AGRIMAX RT 857.
Mönster på däck från Alliance

Alliance erbjuder ett brett sortiment av däckmönster för olika arbetsuppgifter, speciellt för sina radialdäck. Här presenterar vi dessa så att du lättare kan avgöra vad du ska välja.

Mönster på bakdäck från Alliance - Diagonal

Här kan du läsa mer om Alliance populära däckmönster för bakdäck av typen diagonal.

Bakdäck för av typen diagonal traktorer, bra självrensande dragförmåga

FarmPRO 324

I serien FarmPRO 324 från Alliance uppnår man flera fördelar med sina däck, bland annat mjuka linjer i konturen som gör att självrensningen blir god.

Dragförmåga Styrka Komfort Självrensande

Visa alla däck med mönster FarmPRO 324.


Däckmönster för tunga uppgifter

Alliance 324

I serien 324 från Alliance har man skapat ett däck som är anpassat för flera olika typer av tunga uppgifter. Förutom drivförmåga på åkermark i jordbruk, klarar däcket även tunga transporter på väg. Däcket är förstärkt i stommen med nylon för att tackla alla uppgifter. Självrensningen är mycket bra på åkermark och lerjord.

Dragförmåga på åkermark Styrka för tunga uppgifter Mycket bra för transporter Självrensande mänster

Visa alla däck med mönster Alliance 324.


Mönster på framdäck från Alliance - Diagonal

Här kan du läsa mer om Alliance populära däckmönster som finns som 3-rib och 4-rib för framdäck av typen diagonal.

Framdäck för av typen diagonal traktorer

FarmPRO 303

I däckserien FarmPRO 303 från Alliance, får man både ett slitstarkt extraförstärkt däck, som även fungerar bra på både mjuka (åkrar) och hårda underlag (vägar). FarmPRO 303 är av typen F2 vilket betyder att däckets mönster är för fritt rullande däck utan drivning.

Styrförmåga Slitstyrka Styrförmåga Optimerade ribbor

Visa alla framdäck med mönster FarmPRO 303.


Mönster på radialdäck från Alliance

Alliance har ett brett utbud av olika mönster för olika arbetsuppgifter. Här kan du läsa om de vanligast. Vi saluför hela Alliance produktutbud, så kolla alltid med oss om du har andra behov av mönster eller typer av däck till dina maskiner.

Radialdäck för maskiner och traktorer

Agri Star II

Agri Star II från Alliance är ett däck med ny teknik som SLT (Stratifierad Lager Teknologi) som ger dig bättre kontakt och drivkraft även vid slitage. Man uppnår detta med klackar som har fler vinklar längre in mot däcket. Serien är även styvare än tidigare och man får även bättre slitagestyrka med mer volym gummi. Samtidigt som man får mindre jordpackning, behåller man ett bra driv på olika underlag. Vissa profiler har hastighetsindex D vilket tillåter en maxfart på hela 65 km/h.

Komfort Slitstyrka Drivförmåga SLT teknik med flera lager

Visa alla radialdäck med mönster AGRI STAR II.