Veterantraktor Volvo T22 får nya BKT däck runt om

Nya däck i samma storlek som original

Daniel Ljungberg från Odensbacken utanför Örebro har renoverat en Volvo T22 till absolut toppskick. Till sin hjälp har han tagit Jocke utanför Örebro. Tillsammans har dom renoverat traktorn till uställningsskick. Förutom ett mycket nogrannt utför lackeringsjobb, har varenda bult och mutter snyggats till. Naturligtvis har traktorn fått nya däck runt om. Man ville ha samma profil på däcken som det var original på traktorn, vilket innebär 9.5-28 bak och 5.00-15 fram. Med fälgtallriken monterad för smal spårbredd, blir resultatet mycket stilrent och tilltalande med de smalare däcken.

Volvos lilla traktormodell T22

Daniels Volvo T22 är tillverkad 1949, och har en motor med beteckningen C4F (fotogen). Motorn lämnar 22 hk vid 1800 rpm. Det tillverkades ca 9500 exemplar. Vikten är 1 570 kg och traktorn gör 21 km/h på femmans växel (transportväxel).

Tack till Daniel

Vi tackar Daniel att vi på Alldäck har fått leverera fyra stycken nya BKT däck till denna fina lilla volvotraktor, och önskar daniel lycka till i fortsättning med den lilla traktorn, som garanterat drar många blickar till sig på veteranträffarna runt om i landet.

Vill du också synas här?

Visa upp din traktor

Har du köpt nya däck av oss och också vill synas här? Vi är alltid intresserade av att följa våra kunders uppgraderingar med nya däck, och se deras maskiner och traktorer. Kontakta oss gärna här så berättar vi mer.